tirsdag 29. september 2009

Ballonglogo til masterseminar



Til årets masterseminar ved ILP den 19. juni, fikk jeg ideen til å gjøre noe ut av UMB-logoen i 3D. Logoen er et biogram som endrer seg fra dag til dag og som symboliserer "liv". Man kan genere en ny logo for en hver dato på biogramgeneratoren, og denne gangen var ideen å gi den et liv i tillegg, i den 3. dimensjonen! Det naturlige stedet for logoskulpturen var storeplenen, for å markere for hele UMB, gjestene våre og studentene at masterstudentene våre var klare for livet utenfor. For å spre ideen modellerte jeg en enkel 3D-modell i SketchUp der rundingene i logoen ble erstattet med kuler for å symbolisere ballonger.



Selve metoden for visualiseringen er utviklet av kollega Dr. Ramzi Hassan og er enkel, men svært effektiv. Omgivelsene er ikke modellert i 3D, men er kun fotografier som er satt opp på flater i 3D. Først er panoramabilder satt opp på 4 kvartsirkelformede flater som til sammen utgjør en sylinder. Himmelen på disse bildene er på forhånd fjernet slik at de blir transparente.
Bunnen utgjøres av et ortofoto som tilpasses høydemessig med sylinderbildene og til slutt er en halvkuleform, eller en "dome" plassert over som en himmelhvelving. Animasjonen er til slutt laget vha scenes i SketchUp. Svært effektivt i et eksempel som dette og det virket da også overbevisende på de rette folka slik at vi fikk satt opp installasjonen!




Se også videoen til Ramzi Hassan og eksperimentering med modellen i augmented reality
http://www.youtube.com/watch?v=_Esrialq4nk

2 kommentarer:

  1. tøft! skyggene som laget 2D igjen var vel en uventa bonus!?
    audun

    SvarSlett
  2. Ja. noe av det flotteste. En deilig overraskelse

    SvarSlett